Vårdbesök högt och lågt

Eftersom det nu finns möjlighet att följa min blogg delar jag inte varje inlägg på facebook längre. Ibland skriver jag om andra och mer vardagliga saker än vår cancerresa för att jag gillar att skriva och för att jag inte vill att hela bloggen ska förvandlas till ännu en cancerblogg. 

Om du vill följa vår resa kommer länken till det allra första inlägget om makens sjukdom här: 

Inkräktaren

Efterföljande inlägg hittar du under "Arkiv" i rullningslisten som kommer fram om du klickar på de små strecken överst till vänster på sidan. 

Idag har vi klarat av flera besök inom vården. Det blir smått snurrigt såna här dagar när man har flera tider att passa. Gäller att ha koll på logistiken. 

Dagen började med uppstigning kl 6. Lasse rastade hunden medan jag fixade mat till pälsklingen. När vi lämnat vovven i svägerskans vård körde vi mot sjukhuset. Första anhalt var strålningen. De var lite försenade idag, men i övrigt gick det bra. 

Efter det åkte vi vidare runt sjukhuset för nästa besök. Hittade en galet trång p-ruta i parkeringshuset men insåg att det inte gick att ta sig ut och in ur bilen så jag backade ut igen och letade upp en större. Vet ni att parkeringsrutor har haft samma mått i femtio år, men bilarna är i genomsnitt 20 cm bredare nu för tiden!?

Sen styrde vi stegen mot huvudentrén och cafeterian, där vi köpte frukost som vi åt i lugn och ro. 


Helkass bild, men den får duga! 

Därefter var vi laddade för läkarbesök, men först en sväng in på apoteket där vi hade varsin medicin att hämta ut. Tji fick vi för det fanns inget recept på någon av dem. 

Så vi tog hissen till Onkologen där vi fick träffa en ny läkare idag, då vår ordinarie var på utbildning. Hon var mycket trevlig, informativ och bra. Lasses värden är fortfarande finfina vilket vi är glada och tacksamma över. 

Vi fick också veta lite om framtidsplanerna och det var precis det vi tänkt fråga om. Nu återstår två veckor av strålning och cellgifter, därefter blir det fyra veckors paus och återhämtning. Sen följer nya kurer med cellgifter i tre omgångar och samtidigt kommer Lasse att få en Optune. 


klicka på bilden för större text!



Läkaren la också in ett nytt recept på medicinen Lasse behövde, så efter besöket slank vi in på sjukhusapoteket igen och hämtade ut den. 

Därifrån åkte vi sedan och hämtade hunden som nu var rastad och sen blev det hemfärd. Tack för hjälpen, svägerskan! 

Rätt möra efter denna hektiska morgon sjönk vi ned i soffan. Jag slumrade en stund och efter det var det dags för nästa tur till sjukhuset, men utan maken. Jag hade tid hos kuratorn. Vi hade ett mycket bra samtal och jag kände mig lättare när jag gick därifrån. Så skönt och behövligt med ett bollplank i den här situationen! 

På eftermiddagen blev det matbeställning efter som vi helt tappat bort att vi borde äta middag även idag! Så det fick bli Foodora för oss. 

Resten av dagen blir lugn här. Det blir mycket att tänka på och ha koll på och mycket information att ta in sådana här dagar. Det tar rejält med energi så nu får vi vila lite. 





Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Helt sanslöst!

Tack för allt, min fina pälskling

Två blev en