Tomtar på loftet!

 
Nu ska man klippa i klippet från Tomtens verkstad i Kalle Ankas jul. Det är visst en svart docka som inte får vara med. Varför får inte färgade vara med i tomtens leksaksparad? Det är diskriminering, tycker jag!

Och sen är det nån liten gubbe som visst är jude?! Vilket jag aldrig fattat efter 55 års "Kalla Ankas jultittande". Men jag är nog lite korkad.

Inte för att jag fattar varför inte en eventuell jude får vara med i julparaden heller? Vad har judar gjort för ont som stängs ute från detta?

Konstigt nog får kineserna vara med. Ni vet, dom där små kineserna som liksom studsar fram och hårpiskan reser sig för varje skutt? Varför får dom vara med men inte färgade och judar?

Och tomtenissarna? Liknar inte dom dvärgar? Eller kortväxta, som det heter. Bort med dom så att inga kortväxta blir sårade!

Och sen har vi lilla Molly som önskar sig en docka! Det är ju väldigt könsstereotypt, måste jag säga,,, man kan väl åtminstone ändra detta till att Molly vill ha en brandbil istället i jämlikhetens namn?

Sen kommer de stackars gunghästarna, som man bankar i benen på med klubbor!! Vad säger djurrättsaktivisterna om detta uppmuntrande till djurplågeri? Nä,,, väck med dom åxå! Dessutom borrar dom hål i rumpan på häststackarna! Sexuellt våld i ett barnprogram? Nä, fy för den lede!
Förresten målas samtliga hästar fläckiga åxå,,, undrar vad alla stackars enfärgade hästar tycker om detta?

Sen får man se tomtenissar som målar dockansikten,,, alla ansiktena är vita!?! Varför, undrar jag, i dessa mångfaldens tider? Diskriminering rakt av!

Därefter kommer en stackars docka som skräms av en spindel. Detta är ett hån mot alla med spindelfobi och ger dessutom en bild av att alla kvinnor är rädda för spindlar samt att det endast är lockigt hår som är fint! Hur ska vi rakhåriga överleva detta trauma?

En av de mest sorgliga sekvenserna är den lilla, i och för sig lockhåriga, dockan med talfel! Hon stammar och kan inte säga "mamma" på första försöket. Hon måste ju så klart klippas bort så att inte alla med talfel tar illa vid sig.
Dessutom får hon en stämpel i rumpan när hon säger rätt! Hur kvinnoförnedrande är inte detta? Man ser ju inte en enda "manlig" leksak bli stämplad i rumpan?

Ja och sen börjar då själva paraden. En av de första saker man ser är två kraftigt överviktiga poliser. Inte kan vi ha kvar dom och göra alla poliser med viktproblem ledsna?

Därefter kommer en vaktparad/musikkår. Alla musiker är svarta och alla militärer vita,,, vad ger det för signaler? Nej, nej, så kan vi inte ha det!

En liten stund senare kommer en åsna dragandes med en vagn där det sitter en liten figur och piskar åsnan. Rent hårresande att uppmuntra till djurplågeri på detta vis!

Vad har vi kvar då? Ja, tomten själv och några få djur, schackrutiga schackbräden, samt ett flygplan.

OBS! För den händelse att någon inte förstår det så är detta inlägg rakt igenom ironiskt!

Någon har tomtar på loftet och det är inte jag! ;)




Kommentarer

  1. Stämmer bra med mina funderingar i ämnet. Kan kanske bero på att vi tycks vara i samma ålder....... mogna kloka kvinnor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din respons. Ja det är uppåt väggarna, tycker jag. Man kan hitta kränkande saker precis överallt om man gräver tillräckligt,,, till slut kan man inte visa någonting alls!

      Radera
  2. Bra skrivet!!! Alla är vi olika och alla måste få finnas!! Jag tycker det är mer diskriminerande att ta bort vissa, det är ju som att de inte ska få finnas!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis! I mina ögon får det liksom omvänd effekt!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Helt sanslöst!

Tack för allt, min fina pälskling

Två blev en