Teo´s dagbok 46


Hej alla!
Idag tänkte jag blogga lite om in vardag som hund här i huset. :)
Jag har rätt mycket att stå i på dagarna här hos husse, matte och E faktiskt.

En vanlig vardag börjar med att alarmet ringer och då vaknar husse, matte och jag. Husse klär på sig och sen tar jag ut honom på en promenad, det är nyttigt för honom att vakna till innan jobbet och så kan ju jag passa på att göra ifrån mig samtidigt.
Sen går vi in och då måste jag gosa lite med matte så inte hon känner sig bortglömd.
Husse dricker kaffe och äter macka, fast han orkar aldrig äta upp hela utan jag får hjälpa honom lite. Han brukar lämna några bitar på golvet, han orkar nog inte slänga dom i soporna, men jag brukar städa efter honom där.

Ibland, när husse gått iväg till jobbet, sover jag och matte en stund till. Då ligger jag bredvid matte så att hon slipper känna sig ensam. Idag var hon kall om fötterna så då låg jag på hennes fötter så dom blev varma.

Sen stiger vi upp och käkar frukost och när jag ätit min, brukar jag ligga bredvid fågelburen och se till att fåglarna äter ordentligt. Därefter är det dax att rasta matte. Hon behöver ju motion så jag tar med henne ut på en lite längre promenad oftast.

Resten av dagen jobbar jag med lite av varje. Fåglarna skräpar ju ner en del så jag brukar städa efter dom en stund varje dag. Sen måste jag ju leka lite med matte åxå, så hon inte känner sig ensam och övergiven. Vi leker allt möjligt, hon tycker det är kul när jag ger henne leksaker och vi har dragkamp. Ibland vill hon kasta saker omkring sig och då hämtar jag dom åt henne igen. Eller åxå gör vi konster och sånt, då blir hon glad och ger mig godis och då blir jag åxå glad. En "win-win-situation" kan man säga.
Då och då är matte lite klantig,,, hon kan lägga hundmat lite varstans i vardagsrummet och sen glömmer hon var hon lagt bitarna så att jag får leta upp dom istället. Eller ännu tokigare är det när hon häller ner hundmatskulor i en flaska och inte orkar pilla ut dom igen, då fixar jag det åt henne.

Till och från under dagen måste jag titta till E åxå så att hon har det bra. Jag brukar leka med henne med, det gillar hon. Hon skrattar så hon skriker när jag busar med henne ibland. Och så brukar jag hjälpa till att sortera hennes smutstvätt och bädda sängen. Hon skulle nog aldrig få ordning på det utan mig.

Jag rastar matte några gånger till under dagen med, så att hon får tillräckligt med frisk luft. Ibland tar jag även ut E på en promenad.

Framåt eftermiddagen är det dax att hjälpa matte att laga mat. Jag brukar provsmaka så att råvarorna är ok, det är ju viktigt och matte kanske inte förstår sig på sånt. Efter maten fördiskar jag. Inte för att diskmaskinen är dålig eller så, men att fördiska lite underlättar ju.

På kvällen är jag ganska trött, men jag brukar ändå leka lite med husse när han kommit från jobbet, så att inte han ska känna sig osedd liksom,,, det är ju viktigt att fördela uppmärksamheten rättvist.

Ja, som ni ser har jag fullt upp att göra här i familjen, men jag tycker det är kul och trivs med livet. Man får ta det hela med en tass-spark och ett leende! ;)

Kramar
Teo

  

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helt sanslöst!

Tack för allt, min fina pälskling

Två blev en