Att storstäda en undulatbur


Som rubriken anger handlar det här blogginlägget om hur detta går till.

Det hela börjar med att jag med lite lock och pock förmår alla sex fåglarna att flyga ut ur buren samtidigt. Detta brukar inte vara ett problem, men när det är dax för storstädning verkar en del av dem vara fastlimmade vid burens pinnar. Till sist flyger dock allihop ut och placerar sig prydligt i rad på gardinstången.

Jag rullar fram buren mitt på golvet och skrider till verket. Pinnar plockas ut, leksaker likaså, buren sopas, dammsugs, ångas och torkas. Därefter ska det in nya pinnar, leksaker, gungor m.m. Hela denna procedur tar 2-2½ timma,,, ja, buren är stor! :D

Under tiden sitter fåglarna på gardinstången och diskuterar det hela, ibland kvittrar de glatt och ibland verkar de skälla på mig. Då och då flyger de en runda över mitt huvud för att inspektera.

När buren till slut är färdig och tillbakarullad på sin plats börjas det! Först tar Hebbe och Magnus fyrtifjorton rundor över buren för att kolla in nyheterna. Till slut tröttnar Lovisa på detta och flyger direkt till buren och landar som den modiga lilla kvinna hon är. Hon inspekterar noga och sen börjar hon ropa på de andra för full hals,,, troligtvis berättar hon vad matte har ställt till med. ;)





Därefter kommer de andra flygandes lite huller om buller och vågar sig på att landa på taket och titta på allt det nya. Ja,,, alla utom Kerstin då. Hon bemödar sig inte. Hon sitter kvar på gardinstången, väl medveten om att någon av killarna kommer flygande och matar henne till slut.


Magnus inspekterar:


Ludvig inspekterar:



Hebbe inspekterar:


Efter detta pågår ett himla flygande bort och fram i timmavis. Några går in och äter lite,,, några andra flyger ut. Ögon som tefat, stor förvåning,,, buren ser ju inte ut som vanligt! Undulater är små fåglar med stor känslighet för förändringar, kan man säga. :) Till sist behagar även Kerstin nådigt underlåta sig till ett besök. ;)


Kerstin och Magnus: (Astrid sitter längre in i buren och gömmer sig, hon vill inte vara med på bild ;))


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helt sanslöst!

Tack för allt, min fina pälskling

Två blev en