Det mest underskattade husdjuret?

Jag vet få husdjur som är så underskattade och missförstådda som undulater! En god vän till mig hade uppfattningen att undulater var ena tråkiga fåglar som bara satt och glodde i en bur,,, -det var innan han hade träffat våra sex fåglar.


Tyvärr tror de flesta fortfarande att allt undulater behöver är frön och vatten,,, och så en bur förstås.


Buren i sig är ju ett intressant kapitel. Få vet att det faktiskt finns lagar för burstorlekar för olika fåglar. Detta beror på att det inte är förbjudet att sälja små, olagliga burar,,, men det är faktiskt olagligt att låta fåglar bo i dom! Men folk litar på vad djuraffärena säljer,,, och de har ingen skyldighet att informera.


Undulater behöver frön, ja,,, och vatten och,,, grönsaker, örter, vitaminer, varierad kost, gräs, groddar.
De behöver utrymme, antingen genom friflygning i något rum eller i en stor voljär där det finns plats att flyga så de får sin dagliga motion.


De behöver aktivering, d v s leksaker, klätterträd, naturpinnar, grenar.


Och de behöver vänner! Undulater är utpräglade flockdjur och behöver minst en kompis! Att hålla en undulat ensam är också olagligt faktiskt,,, förutom att det är snudd på djurplågeri.


När undulater får allt detta blir dom roliga fåglar och visar sina fantastiska personligheter. Då blir dom aktiva och glada och ger stor underhållning tillbaka,,, som t ex att "leka Tarzan" i taklampan!








Det finns en jättebra sida med mycket tips och idéer om hur man gör sina undulaters liv till det som dessa små underbara varelser förtjänar. Här är länken:


www.undulatportalen.se

Kommentarer

  1. Ja nog 17 är era underlater egna - när de väl blivit bekanta med en leker de inte bara Tarzan i takkronan - de leker kamikatzipiloter oxå - och en sak är säkert - har man inte förr haft mittbena så får man det efter de har varit i farten - det är ena nyfikna "jäklar" - skrattar -

    kram
    bea

    SvaraRadera
  2. Som du kanske förstår så älskar jag fåglar och därför precis som du så tycker jag att dom har enorma personligheter!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Helt sanslöst!

Tack för allt, min fina pälskling

Två blev en