Julstämning, kärlek och lampor

 Här kommer ett väldigt blandat inlägg om de senaste dagarna. 

Lördag 25/11:

Promenerade till centrum på eftermiddagen och mötte upp en god vän. Vi deltog traditionsenligt i årets ljuständningspromenad då man går en kort promenad i centrum för att sedan samlas på torget. Där blev det körsång, tal, glögg och pepparkakor innan den stora granen tändes. Kallt som tusan var det men också fin julstämning. 

Efter det var jag bjuden på middag hos Lasses systerson med föräldrar. Goda viltfärsbiffar med kantarellsås. Mums! De har bjudit mig på middag många gånger sedan Lasse gick bort och det är jag så tacksam över. Om några veckor ska jag äntligen få bjuda tillbaka. 



Runt torgbrunnen stod marschaller i hjärtformationer. Ljus och kärlek är väl precis vad vi alla behöver. 



Söndag 26/11:

Denna dag styrde jag bilen Edna mot Göteborg för att hälsa på en av sönerna med familj. Vi tog en vintrig promenad upp till en utsikt och jag fångade även två av mina kärlekar på en fin bild. Senare myste jag massor både med lilla A och hennes fina lillebror. En härlig dag som gav energi. 

När jag kom hem påbörjade jag äntligen min virkning eftersom jag nu fått klartecken från arbetsterapeuten. En mössa ska det bli. Tidigare hade jag virkat klart den på en kväll, men nu är det försiktighet som gäller. Sakta tempo och bara en halvtimma åt gången. Den blir väl klar tills vårvärmen kommer eller nåt?



Två av de bästa i mitt liv! 💖





Måndag 27/11

Idag var jag uppe i ottan för att åka till gamla lägenheten och släppa in flyttstädarna. I övermorgon ska jag lämna ifrån mig nycklarna och det känns skönt att kunna släppa den biten. 

Efter lunch mötte jag upp syster vid stans största lampaffär. Hon behövde en taklampa och jag en bordslampa plus en ny lampskärm. Att släppa in två tanter med beslutsångest i en jätteaffär full med lampor är ett äventyr! Först gick vi ett varv och bara glodde på allt. Sen gick vi ett varv till för att titta på vissa lampor en gång till. Allt under ständiga diskussioner om vilka vi fastnat för och vad som kunde passa för våra olika ändamål. 

Vi var även inne i det exklusiva rummet med designlampor. Mycket snyggt, en del konstigt och allt till höga priser. Visst fanns det jättesnygga bordslampor jag skulle gilla att ha hemma men uppåt 7000 kr för en liten lampa är långt över min gräns! 

Därefter irrade vi omkring på var sitt håll en bra stund. Syrran velade till slut mellan tre olika taklampor. Jag hade hittat en lampskärm till fönsterlampan och även några bordslampor jag kunde tänka mig. Kruxet med bordslamporna var bara att jag inte kunde "se" dem på mitt "sängbord". 

Jag har nämligen morfarsfars gamla amerikakista som sängbord. Att ställa någon av de moderna lamporna jag såg i affären på den skulle inte passa alls. För att komplicera det hela ytterligare är ovansidan på kistan inte slät så jag behövde en ganska tung och stadig lampa med rätt bred bas. Så jag tänkte om och började leta efter en lampa som passade i stilen till en gammal kista och plötsligt sprang jag bara på den! 

Syrran bestämde sig för en vit, oval taklampa som kommer att bli jättesnygg hemma hos henne och smått utpumpade gick vi tillslut därifrån, nöjda båda två. 

Apropå lampor tycker jag att skenet från mormors fina kristallkrona ger så härligt mönster i mitt tak! 


Ny skärm på gammal fot i sovrumsfönstret

Så sjukt nöjd med kombinationen här! 

I kristallkronans sken 




Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Helt sanslöst!

Tack för allt, min fina pälskling

Två blev en