Berg- och dalbanan kör vidare

 



I helgen började maken känna av en besvärlig yrsel så idag har jag ringt runt lite för att få hjälp. Kontaktsköterskan på onkologen hörde av sig på eftermiddagen och efter samtal med läkaren fick vi besked om att höja kortisondosen. 

Det är inte kul, Lasse vill inte men det är ju ett måste när han är så yr att han håller sig i väggarna när han är uppe och går. Kortison är en undermedicin på många sätt, men biverkningarna är inte så kul dessvärre. 

Läkaren har också skrivit en remiss till extra magnetröntgen så att vi förhoppningsvis kan få svar på vad denna yrsel beror på. 

Jag ringde också till rehabmottagningen för att få lite hjälpmedel. Vår ordinarie arbetsterapeut var sjuk, men vi blev utan diskussion erbjudna tid hos en annan. Man blir lite imponerad av svensk sjukvård när man ringer för att få hjälp och de trollar fram en tid 1½ timma senare! 

Vi träffade en trevlig kille och berättade att vi ville ha en rollator och en gripklo. Han hämtade dessa saker omgående och skrev även upp att vi skulle få en ny tid hos ordinarie team så snart som möjligt för att få mer information om vilka hjälpmedel som vi kan ha nytta av i nuläget. 

Rollatorn gjorde stor skillnad så nu kan Lasse komma ut och gå lite i alla fall. Och gripklon är bra när han råkar tappa något på golvet. Skönt att slippa ropa på hjälp varje gång och jag är ju inte hemma hela tiden. 

Nyss var vi så glada över att allt var ok med ögonen. Nu sjönk vi lite igen. Berg- och dalbanan fortsätter. 


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Helt sanslöst!

Tack för allt, min fina pälskling

Två blev en