Teo´s dagbok 23


Runt vår gata, där vi bor, ser man inte bara folk och fä, utan väldigt många stora maskiner.
Husse och matte kallar dom grävskopor.

På ett ställe i kvarteret bygger dom nya hus och där finns grävskopor, sen har dom gjort en ny gångväg och där har det med varit grävskopor och sen gräver dom i gatorna lite varstans här. Matte säger att jag har sett mer grävskopor under denna sommaren än vad en hund normalt gör under en livstid!

I början var jag lite rädd för dom. Dom är jättestora och låter mycket och inte går dom i koppel heller! Men sen har jag upptäckt att dom har en liten hytt på ryggen och där sitter deras husse och bestämmer var dom får gräva! Jag har aldrig sett en enda matte som är ute med sin grävskopa, det är nog bara hussarna som rastar dom.

Om jag gillar att gräva,,, och det gör jag,,, så är det INGENTING mot vad grävskoporna gör! Dom gräver massor, och då menar jag verkligen massor!! Högar med sand, jord, grus och sten gräver dom och dom verkar aldrig tröttna på det heller.

Någon gång mitt på dagen står dom still en stund, men jag har aldrig sett att dom äter? Annars är dom ute och leker grävning hela dagarna.
Sent på kvällen, när jag ska kissa innan vi ska sova, har jag åxå sett dom. Då är dom tysta och stilla, dom sover nog. Undrar varför dom sover ute? Har dom ingenstans att bo?

Här kommer en bild på en grävskopa, om någon av er inte vet hur dom ser ut:



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helt sanslöst!

Tack för allt, min fina pälskling

Två blev en