Negative Nisse

Känner du negative Nisse? ;) Han är en rätt vanlig person och du har säkert minst en sådan i din omgivning. Nisse finns även i en kvinnlig variant vars namn är okänt.

Negative Nisse måste alltid klaga på någonting! Är det inte politiken så är det ekonomin, maten eller vädret. Det är snudd på omöjligt för negative Nisse att säga något positivt utan att lägga till ett "men..." och så kommer det ett gnälligt avslut.
Medan vi andra kan ha gnälliga dagar eller bli tillfälligt irriterade och sura är Nisse konstant negativ.

Problemet med negative Nisse är att det inte går att värja sig mot honom. Hans ständiga klagomål på än det ena än det andra lägger sordin på de flesta i hans omgivning och gör att människor drar sig undan. Följden blir att Nisse då får ytterligare en sak att klaga på. De trevliga människorna i Nisses omgivning försvinner ju!
Detta tycker Nisse är ett elände men funderar inte för en sekund på att det beror på honom själv, utan har, som sagt, fått ytterligare en sak att gnälla över.

Egentligen är det synd om människor som Nisse. De som inte kan hitta det positiva i tillvaron utan ständigt fokuserar på det negativa. De som inte kan uppskatta de små tingen i sin närhet utan istället fäster blicken på de stora grå molnen på himlen. En människa som negative Nisse trivs inte något vidare med sig själv och visar sin vantrivsel med att klaga på allt och alla, t o m på ovidkommande saker. En människa som Nisse förstår inte att den äkta, sanna lyckan finns i hans eget hjärta oavsett om börsen går ned eller upp eller om maten smakar gott eller apa.

Ledsamt är vad det är... och tragiskt, att det finns människor som negative Nisse. För oftast är det faktiskt inte Nisse och hans gelikar som har det värst. De människor som verkligen kämpar för sin tillvaro och sitt liv har lärt sig att uppskatta ljuspunkterna.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helt sanslöst!

Tack för allt, min fina pälskling

Två blev en