Mer idioti!


Med hänvisning till förra blogginlägget fortsätter jag här på idioti-temat. ;)

Den här dagen har innehållit mer idioti än vad någon människa bör uppleva.
Inte nog med idioten som höll på att köra över mig på förmiddagens promenad. Här följer nu lite vårdrelaterad och annan idioti.

Enligt en regel om hämtning av receptbelagd medicin måste man ha fullmakt för att få hämta ut sådan åt någon annan. Det står att läsa överallt om man googlar. Hämta medicin åt någon annan = fullmakt, står det. På massor av sidor.

Idag har jag fått höra om inte mindre än tre fall där folk fått hämta medicin åt andra utan sådan fullmakt. I ett fall rör det sig om starka, beroendeframkallande mediciner. I ett fall rör det sig om mediciner som hämtats ut av någon som inte ens är anhörig eller närstående till personen som fått dessa förskrivna. Man blir mörkrädd!

Nästa idioti gäller ett äldreboende, där personalen inte får dela ut medicin utan det måste en sköterska göra. Fine! Kruxet är bara att där finns ingen sjuksköterska nattetid!?
Så om en boende behöver medicin på natten, som personen ordinerats av läkare, får inte tjänstgörande personal ge den, utan måste ringa en sjuksköterska som ska åka dit och ge medicinen. Inte så himla käckt om det är smärtstillande personen behöver kanske? Rätt idiotiskt, skulle jag vilja kalla detta!

Dagens senaste idioti,,, jag vågar inte skriva den sista, för
f-n vet vad som mera dyker upp en sån här dag? Ja, dagens senaste idioti är ett företag som behöver anställa folk med en specifik utbildning. Denna utbildning bekostas av arbetsförmedlingen och leder alltså till jobb. Men denna utbildning nekas människor av någon skum anledning. I förra veckan skrevs det om att arbetsförmedlingen skickar tillbaka åtskilliga miljarder till regeringen. Hur går detta ihop? Idioti igen.





Kommentarer

  1. Hej!
    Jag heter Linda och arbetar som arbetsförmedlare på arbetsförmedlingen. Vi prenumererar på blogginlägg som handlar om oss.
    Du har alltid rätt att få ett svar från oss, varför vi inte kan gå in med
    te x en arbetsmarknadsutbildning. Så om det är så i ditt fall får du gärna kontakta oss så att vi kan förklara varför det inte gick.

    Det stämmer att arbetsförmedlingen har lämnat tillbaka pengar till staten. Det beror på att arbetslösheten har blivit lägre än vad prognosen förutspått. Det gäller framför allt för 2010 då prognosen för arbetslösheten var beräknad till 11,4%. Eftersom den faktiska siffran för arbetslösheten hamnade på 8,4 % fick Arbetsförmedlingen från första början en för stor budget. Det är inte så att Arbetsförmedlingen avstått från att använda resurser för att hjälpa arbetssökande. Den största delen av de återbetalda pengarna var arbetslöshetsersättning och aktivitetsstöd som betalas ut till arbetssökande inskrivna i ett arbetsmarknadspolitiskt program.

    Hoppas att du får en trevligare fortsättning på din dag! Ha det gott!

    Med vänlig hälsning
    Linda, arbetsförmedlare

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Linda och tack för din respons!
      Nej, det är inte min egen situation jag beskriver ovan, men ska förmedla ditt svar till personen i fråga.

      Förstår att pengar är öronmärkta för olika ändamål, men det sunda förnuftet borde vara att då omfördela dessa till ställen där de behövs, som t ex utbildningar som leder till jobb.

      Ha en bra dag du åxå!

      MVH
      egalia

      Radera
  2. Jaha arbetsförmedlingen prenumererar på bloggar Hahaha..har dom inget annat vettigt att syssla med...klart arbetslösheten går ner då man sysselsätter så många i vitt slavarbete Fas 3 och säger till ungdomar att I Barcelona finns det jobb.....allt för att få ner statistiken....och jag undrar hur det är kompetenshöjande att sitta och syssla med släktforskning på tillbakaresande svenskar från Amerika som är födda på 1830 talet :-(

    Dessutom har jag från säker källa hört att så fort personer hamnar i Fas 3 så skiter AF fullkomligt i dom.... så fram för en ny regering och bort med allt Fas 3 ...och framför allt en lön som går att leva på. Att jag får jobbskatteavdrag spelar ju ingen roll eftersom min älskade Man sitter fast i träsket i Fas 3 och får betala mitt jobbskatteavdrag :-( med höjd skatt på sin redan låga ersättning.

    SvaraRadera
  3. Hej Mia!

    Jag jobbar precis som Linda som arbetsförmedlare och besvarar bloggar som handlar om Arbetsförmedlingen.

    Jaa, vi besöker bloggar som skriver om Arbetsförmedlingen för att bemöta de frågor och funderingar som finns gällande arbetslöshet och Arbetsförmedlingen. Vi vill möta människor i olika forum för att hjälpa till. Arbetsförmedlingen har även en sida på Facebook där man kan ställa allmänna frågor.
    När det gäller att tipsa om jobb så tipsar vi såklart även om de jobb som finns i Sverige men ofta är ungdomar sugna på att resa utomlands och jobba så vi tipsar även om arbete utomlands.

    När det gäller fas 3 så är det så att man även har möjlighet att själv leta en sysselsättningsplats som man är intresserad av att ha sysselsättning hos. Vi struntar absolut inte i de arbetssökande som är på en sysselsättningsplats. När man deltar i fas 3 ska man fortfarande ha kontakt med sin Arbetsförmedling men eftersom man är i aktivitet så kanske det inte blir lika ofta.

    Med vänlig hälsning
    Lisbeth, arbetsförmedlare

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Helt sanslöst!

Tack för allt, min fina pälskling

Två blev en