Vart är världen på väg?

Det snöar i Jerusalem och här i Norden har vi plusgrader och gröna gräsmattor. Det är knoppar på rhododendronbusken utanför balkongen och i morse hörde jag fåglarna kvittra innan det ännu ens ljusnat.

Någon tokig politiker har fått för sig att Sverige inte finns och årets julklapp lär vara en råsaftcentrifug! Vem behöver en sådan? Dyra är de också! Skänk pengarna till behövande istället.

*suck*

I sociala medier når tjafset om pepparkaksgubbar nya nivåer. Jag måste ha missat något?! Är någon ny pepparkaksgubbeskandal under uppsegling?
Eller är folk fortfarande insnöade på förra årets pepparkaksgubbedebatt som visade sig vara ett totalt missförstånd?
Och alla naiva människor som delar statusar i stil med "rör inte våra pepparkaksgubbar i våra svenska luciatåg" rör mest ett antal ondsinta rasister till tårar av lycka över att få fin hjälp att sprida budskapet och protesten, när det inte finns ett skvatt att protestera över.

Är inte lucian alldeles för vit förresten? Borde hon inte ha en mer medelfärgad klänning? Beige eller så? Om vi blandar henne med pepparkaksgubbarna och tomtarna borde vi få till något ljusbrunorange som borde vara precis ALLA till lags, eller...?

*suck*

Nåja, "I rest my case", som det så modernt heter och inväntar skolavslutningstider. Då, lika säkert som amen i kyrkan, kommer alla ropen och skriken om att vi inte "får" sjunga nationalsången på skolavslutningarna runt om i landet.
Jag är född på 50-talet och har varit med om X antal skolavslutningar och aldrig, aldrig, någonsin har det varit aktuellt att sjunga "Du gamla, du fria" under denna ceremoni. Nationalsången sjöng vi när vi firade Svenska flaggans dag, som det hette då, alltså sjätte juni.
Vad får folk allt ifrån?

*suck*


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helt sanslöst!

Tack för allt, min fina pälskling

Två blev en