Vem får din röst i höst?

I år är det valår och diskussionerna och debatterna är många.
Vallöften börjar redan hagla och många är osäkra på vilket parti som ska få deras röst.

Mitt tips är att inte lyssna så himla mycket på politikerna nu i valrörelsen. De ger så mycket löften och förhoppningar nu, som aldrig kommer att infrias. Det är ren och skär retorik och försäljningsteknik.

Om du verkligen vill veta och fördjupa dig i de olika partiernas målsättning så gå in på deras hemsidor och läs deras partiprogram. Det tar sin tid och är ofta rätt tungläst dock, men väldigt seriöst.

Annars kan du titta tillbaka och se hur det varit och hur det är och fråga dig själv vad du tycker om det ena och det andra som känns viktigt för dig.

Hur tycker du t ex att skola, vård, barnomsorg och äldreomsorg funkar?

Vad anser du om infrastrukturen, tågen, vägarna m.m.?

Vad är din syn på arbetslösheten och åtgärder mot denna? Är du nöjd med hur saker och ting skulle fungera för dig om du blev arbetslös?

Gillar du privatiseringar och tycker att dessa har förbättrat apoteken, vården, omsorgen, taxi, tågtrafiken och annat som har privatiserats eller tycker du det funkar sämre?

Hur upplever du tryggheten om du skulle bli långvarigt sjuk? Känner du tilltro till vården och försäkringskassan?

Tänk efter och fundera över sådant som är viktigt för dig. Men tänk också på din omgivning. För ett samhälle som bara prioriterar vissa av sina medborgare och sätter andra på pottkanten är inget bra samhälle. Vem som helst av oss kan ju hamna på den där pottkanten om man har otur, så tänk lite längre än din näsa räcker och ta med dina nära och kära i dina tankar.

Säkert har du någon i din omgivning som är sjuk eller arbetslös. Hur har de det? Är de nöjda med hur det fungerar? Fråga dem och lyssna på svaret.

Kort sagt, fundera över vilket samhälle du vill ha och vad du tror på, och hitta det parti som bäst stämmer överens med dina åsikter. Men lägg inte allt för stor vikt vid valfläsket!
Framför allt! Oavsett vad du röstar på, så se till att rösta, det är inte bara din rättighet utan även din skyldighet.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helt sanslöst!

Tack för allt, min fina pälskling

Två blev en