Landet lagom

Sverige är väl smått känt för att vara landet lagom. :) Vi beter oss lagom, umgås lagom mycket med vänner, har lagom kontakt med våra grannar. Äter lagom, sover lagom, tränar lagom m.m. Möjligen är vi inte kända för att hålla oss på lagomnivå när det gäller alkohol och sex, men egentligen är nog de flesta av oss lagom där åxå. ;)

Men just nu händer det saker som inte är lagom alls här! Folk kastar sten och bränner bilar. Det är ytterst provocerande och förargelseväckande! Man blir smått vansinnig när man tänker på det och har mest lust att "lära ungjävlarna veta hut"!!

Samtidigt firar rasisterna nya triumfer. De vet hur de ska uttrycka sig i sociala medier, rasisterna, så att det låter så klokt och förnuftigt. Men skrapar man bara lite på den fina ytan hittar man högst "olagom" vidrigheter där under. I sin ilska över bränder och stenkastning är det dock många av "gemene man" som gillar och delar urskiljningslöst.

Nånstans mitt emellan finns SD som brukar trampa vatten i sina försöka att hålla näsan över ytan så att de kan verka lagom pk. De är väl uppe på brädan och surfar i dessa dagar?!

Och sen har vi alla övriga politiker som, likt en flock strutsar, stoppar huvudet i sanden och väntar på att stormen ska dra över. För vem av dem vågar öppet och rakt ta tag i en fråga där man riskerar att få applåder av rasistmobben? Vem vågar ställa sig upp och ärligt säga att landets invandrar- och integrationspolitik är åt helvete? Vem vill riskera sitt fina uppdrag och sin rejäla lön med att balansera på den knivseggen? Ingen.

Någon sa på tv igår att h*n förstod ungdomarna som gjorde upplopp, därför att de är så frustrerade. Jag blir åxå frustrerad över mitt liv, inte fan sätter jag eld på grannens bil och kastar sten på polisen för det?

Någon annan sa att man kan förstå om folk blir rasister när sånt här händer. Kan man??? Om jag blir rosenrasande på en läkare så går jag väl inte ut och skriver "skjut alla läkarjävlar"?

Det är som regel alltid av ondo när ord och handlingar går till överdrift, oavsett från vem och åt vilket håll! Att bränna och förstöra skadar andra. Att dra alla över en kam och förolämpa i tal och skrift skadar det med.

Så om alla tar och dämpar sig och försöker vara lite mer lagom,,, eller snarare nyanserade,,, vore det en god början. :)







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helt sanslöst!

Tack för allt, min fina pälskling

Två blev en