Sommarens projekt

I slutet av sommaren är det äntligen dags! Vi ska flytta. 
Efter nästan två års köande för en mindre lägenhet hos vår hyresvärd, har vi nu fått en trea på 80 kvm med mycket bra planlösning. Det blir ingen lång flytt, bara till grannfastigheten. 

Vår nuvarande lägenhet på 142 kvm är helt underbar att bo i och jag är så tacksam över att att ha fått bo i så bra och fint de senaste åren. Men nu är det dags för förändring. 

Hur mycket vi än gillar vår stora lägenhet, med jättebalkong, uteplats, bastu och egen tvättstuga, så finns det även annat i livet att prioritera. 

Resa t ex. Resa vill vi göra nu medan vi fortfarande orkar och är hyfsat friska. Vid vår ålder vet en liksom inte hur länge det varar och tiden går. 
Det ultimata hade förstås varit att bo kvar i drömlägenheten och kunna resa när vi vill. Men så mycket pengar har vi inte. Därför ställde vi oss i kö för ett mindre boende. 

Och nu är det påskrivet och klart. En helt vanlig standardtrea med balkong och en hyra som är nästan hälften av den vi har idag. Det känns bra! 

Som tur är har vi "downsizat" tidigare så vi vet att vi måste rensa och röja av bara tusan. De flesta av våra nuvarande möbler ryker, haha. Det funkar liksom inte att klämma in en jätte-matsalsmöbel i den nya lägenheten. Inte tre vitrinskåp heller. Så den här sommaren kommer att gå åt till att rensa, sortera, tömma, slänga, skänka och sälja. 
Jag ser fram emot det. Älskar att rensa i röran! Och hatar övermöblering och prylar överallt. 

Så detta blir alltså årets sommarprojekt. Två veckors semester vid kusten ska vi dock unna oss. 
Det känns bra att vi förhandlat fram inflyttning i mitten av augusti och inte den 1 augusti som sades från början, för det datumet var synnerligen olämplig för oss. 

Den nya lägenheten har visst renoveringsbehov, men vad hyresvärden ställer upp med i den vägen vet vi inte förrän de besiktigat den. Ska bli spännande att höra. 

Det känns skönt att flytta lite högre upp än första våning för här är vi liksom mitt i smeten eftersom vi bor så centralt. Det blir lugnare sen. Det blir också skönt att sovrummen ligger mot innergården och inte som nu, ut mot gatan och trafiken. Andra fördelar är en betydligt nyare diskmaskin och att robotdammsugaren Vera kommer att kunna dammsuga hela lägenheten på en laddning. :D

Jag känner att vi kommer att trivas bra där och få mer spelrum för resor och annat kul vi vill göra. Det blir kanon! :)

Så jag känner mig väldigt glad över att denna flytt nu blir av och ser fram emot den.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helt sanslöst!

Tack för allt, min fina pälskling

Två blev en