Gardinjävlarnas död

För att förstå följande blogginlägg hänvisar jag till ett tidigare inlägg: Det går inte fort men det blir fel
I-landsproblemet med "gardinjävlarna" visade sig bli en tämligen långrandig historia. Hela hösten letade jag efter nya gardiner på alla ställen jag kunde komma på, svenska sajter, utländska sajter, fysiska butiker, loppisar...
Ingenstans hittade jag några gardiner som föll mig i smaken! Jo, förresten. På ett ställe hittade jag en gardin som var helt fantastisk. Det var bara den lilla haken att den kostade 995 kr... för en gardinlängd. Jag behövde fyra. 
Kanske är det normalt för många att punga ut med ca 4000 spänn för gardiner till två rum? Dock inte för mig. Så satans viktigt är det faktiskt inte med gardiner utan då kan jag ha mycket roligare för de pengarna. Nä, jag är inte snål, bara ekonomisk!
Vissa tycker inte att en behöver ha gardiner alls och det är förstås helt ok. Dock tycker jag att textilier, som t ex mattor och gardiner dämpar ljud i bostaden och det är mycket värt när en är smått ljudkänslig. Så gardiner vill jag ha. 
Min intention var att få upp nya gardiner i vardagsrum och gästrum innan jul. Det sket sig. De icke släta gardinerna med fint mönster fick hänga där över storhelgerna och det blev både jul och nyår ändå, tänka sig!

Jag har blängt på dessa gardiner så gott som dagligen. Älskar mönstret men tyget är kass. Efter allt kämpande med både tvätt, mangling och strykning blev de ändå inte släta utan hängde där skeva, lite halvskrynkliga och såg miserabla ut. Och det retade mig. Mycket! 

Så den här veckan tog jag tag i saken på fullt allvar och med liv och lust! :D Skippade alla tidigare idéer om gardiner i dessa rum och tänkte utanför boxen. Så gästrummet har nu fått ett par helvita gardiner, vilka kommer att få chockrosa omtag inom kort eftersom det rummet behöver mera färg. Och vardagsrummet fick idag vita gardiner med björkkvistar på, vilket funkar alldeles utmärkt i färg och mönster. 
Ahhh...vilken lättnad! Gardiner som jag slipper reta mig på hänger nu på plats och jag kan ägna mig åt allvarligare saker så som miljökrisen, politikerkaoset och vad vi ska ha till middag nästa dag. ;)

Så de älskade, men totalt omöjliga "gardinjävlarna" är nu instoppade längst in i ett skåp. Mönstret är så snyggt så jag kan liksom inte slänga dem i soporna. De får ligga där ett tag. 

Eventuellt har jag alldeles för mycket fritid. Eventuellt är jag alldeles för petig. Dock är jag mycket nöjd med att "gardinjävlarna" nu är försvunna ur min åsyn. :D

Det är nog tur att dansgrupperna kör igång nästa vecka! 




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helt sanslöst!

Tack för allt, min fina pälskling

Två blev en