Det går inte fort, men det blir fel

Ja, rubriken anger hur det fungerar här nu på ett ungefär. :D 
Så jag ska drista mig till att klaga något. 

För det första; vi har fortfarande inte fått våra beställda grejer från IKEA!! Återigen ändrade de datumet. Denna gång till måndag 2/9. Vi är "lite" less på IKEA nu. Dock har vi fått besked om att våra grejer nu skickats från centrallagret, vilket verkar vara Sveriges mest problemfyllda sådana, så nu ska de i alla fall vara på väg hit. Vid kontakt med terminalen här i stan hördes djupa suckar när IKEAs namn nämndes. Vi är tydligen inte de enda som är less på det företaget. 

För det andra; det trasiga badrummet. Inget har hänt där heller. Status quo. Hålet i väggen kvarstår, liksom de "lössläppta" tapeterna i duschhörnan. Ingen har hört av sig angående någon som helst åtgärd. Fortfarande inte vårt problem. Vi duschar på som vanligt. 

För det tredje; "gardinjävlar"!!! Jag har svurit ve och förbannelse över två par gardiner som ska upp i gästrum och vardagsrum. Nytvättade och fina, omsorgsfullt rullade för att de inte skulle bli allt för skrynkliga. Tji fick jag! När jag rullade upp dem efter flytten var de värre än russin. Jag började stryka. Det hjälpte något, men russinvarningen kvarstod. Så jag pressade med våt duk. Lite mindre russin, men inte bra. Slutligen, idag, har jag tvättat om, manglat och därefter strukit. Mer kan jag inte göra, men helt nöjd är jag inte. Dock ser de hyfsat släta ut på avstånd, i skum belysning och utan glasögon och det är ju snart höst och mörker så...
"Gardinjävlar"!!!

Jamen nu får det vara slutgnällt. Det finns absolut positiva faktorer i min tillvaro. Många sådana. :)
Jag beställde t ex canvastavlor, vilka anlände med snabb leverans i går. Tre av dem är förstoringar av foton med naturmotiv som jag tagit och blivit ovanligt nöjd med. Två av dem är bilder på maken och mig, tagna av en god vän, som är en mycket skicklig fotograf, för några år sedan. Och alla tavlorna är så fina!! Blir jättekul att pryda väggarna med dem. 
Förra helgen vad det Släktforskardagarna här i stan. Under lördagen minglade jag runt med andra släktforskningsnördar i Kongresshuset och frossade i information, böcker, länktips och nyheter. Mycket givande och kul. Som grädde på moset gick jag sen en guidad visning i en av stans kyrkor, där besök både i kryptan och tornet ingick. Spännande värre. I tornet hängde jag med upp till kyrkklockorna. Därefter kunde en klättra vidare ett par våningar till men då gav jag upp eftersom trapporna var mycket branta och mitt dåliga knä protesterade å det grövsta. 
Något annat positivt är att vi trivs så bra här i vår nya lägenhet. Den känns så lagom och bra och passar oss perfekt. Vi sover gott om natten nu när vi har sovrum mot baksidan och inte ut mot trafiken, som vi hade förut. 
Grannarna är trevliga och närmaste grannen, en äldre dam, som var väldigt orolig över vilka hon skulle få som grannar, är överlycklig att vi flyttat in. Vi är lite bekanta sen tidigare så det är en trygghet för henne. 

Så strulet med möbler och badrum löser sig med tiden och "russingardinerna" hänger uppe och får duga.

Livet är rätt gott ändå. :)

Jo, jag vet att världen är illa ute, miljömässigt, politiskt och på många andra sätt. Och här sitter jag och pladdrar om möbler och gardiner. Men jag gör vad jag kan i min lilla del av världen och jag har tyckt och skrivit så mycket om samhällsfrågor tidigare, så nu tar jag lite semester från det. 

Kram på er!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helt sanslöst!

Tack för allt, min fina pälskling

Två blev en