Flyttbestyr


Nu har vi flyttat, maken och jag. Inte särskilt långt utan bara till huset bredvid.

I nästan två år har vi köat för en mindre lägenhet i samma område, så nu bor vi i en trea på 80 kvm istället för en på 142.

Vi har flyttat ifrån lyx och supermodernt till en standardlägenhet utan finesser. Inte för att vi måste utan för att vi vill. Det känns finfint och väldigt lagom.

Även om vi bara bytt hus på samma gata skulle ju allting packas ned, rensas, säljas, sparas eller slängas. Och eftersom vi flyttade från mindre till större vid förra flytten var inte särskilt noga med rensandet, säljandet och slängandes då, för 6½ år sedan. *suckar*

Det fick vi äta upp nu. Jisses vad prylar vi gjort oss av med! En del har vi sålt, mycket har vi skänkt och mer än ett lastbilslass har vi slängt av onödiga prylar och omaka möbler från vårt tidigare hopaplock till möblemang. Det har varit hårda prioriteringar och komprimering av ett källarförråd på 18 kvm till ett på ca 8.

Det har gått bra, men varit både tröttsamt och slitigt. Vet inte hur många gånger vi har konstaterat att vi inte är tjugofem längre! Stela, värkande kroppar känner vi fortfarande av.

Men vi trivs redan i lägenheten trots att det är rätt rörigt här fortfarande. De nya möblerna vi beställt, bokhylla, vitrinskåp, tv-bänk och soffbord, kommer först nästa vecka, så de sista lådorna kan vi inte packa upp innan dess.
I köket ligger alla bestick huller om buller i lådorna eftersom de beställda besticklådorna heller inte kommit ännu. Gardiner är uppe enbart i köket och vi har inga tavlor någonstans. Det fattas lampor här och där, men vi har åtminstone fått upp taklampor i köket och sovrummen samt ställt hallmöbeln på plats. Några steg framåt varje dag är vad som gäller. Idag har maken fixat så att vi har trådlös tv och vi slipper därmed dra metervis med kabel från hallen till vardagsrummet.

Balkongen behöver golv i form av trätrall eller liknande men det får bli till våren. En liten möbel ska vi ha där ute också. I veckan har jag i alla fall pyntat den med lite ljung och murgröna.

Badrummet är en historia för sig och en intressant sådan. Det är nämligen inte renoverat på 30 år! Det är beklätt med en blommig våtrumstapet i rosa. *kräks nästan* Den är tämligen gräslig. Dessutom är det ett hål rakt in i väggen ovanför badkaret och i duschhörnan har tapeten släppt på två ställen. Hyresvärden är väl medveten om detta och har inspekterat skadorna två gånger de senaste veckorna. Vi har nu bott här i två veckor och inget har hänt. Vi duschar, liksom… lika ofta som alla andra typ… Nåja, det är inte våra pengar och inte vårt hus som drabbas av vattenskador. Vår hyresvärd är, enligt våra tidigare upplevelser, både bra och snabba på att åtgärda fel, men i detta fall verkar de dumsnåla faktiskt. Men vi får se vad som händer. En badrumsrenovering kostar ju en hel del, det förstår vi absolut. Och det blir besvärligt också nu när vi redan flyttat in eftersom vi bara har en toalett och ett badrum. Men, men… inte vårt problem, som sagt. I badrummet är en ju inte så långa stunder och det funkar hyfsat bra att blunda medan en gör det en ska. Utom när en ska sminka sig eller städa! 😉

Så det kommer att bli kanonbra detta! Dock har hela sommaren och makens semester gått åt till att planera och verkställa denna flytt.

Redan innan vi fick lägenheten hade vi bokat en resa till Kreta i september så om en knapp månad åker vi till värmen. Aldrig har en semester känts så välbehövlig som nu! 😊




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helt sanslöst!

Tack för allt, min fina pälskling

Två blev en