Ibland förstår jag inte...?

Jag är nog dum… men jag förstår inte dem som röstar på SD och/eller hyllar Donald Trump?
Jag förstår inte hur de tänker?

Jo, jag kan förstå att man är rädd för det okända och känner sig otrygg med det som är främmande.

Men i så fall är det väl bättre att lära sig mera istället för att sympatisera med bakåtsträvare?

För de som är anhängare till SD och Donald Trump, vet de verkligen vad de sympatiserar med?

De sympatiserar med…

Omänsklighet: som att bygga murar och bara se till sig själv och sitt eget

Fördomar: vi- och domtänkande, dra alla över en kam, strutsmentalitet m.m.

Bakåtsträvande: Både SD och DT förespråkar stagnation och tillbakagång. Inte bara på ”invandrarfronten” utan även när det gäller kvinnosyn och synen på sexuella minoriteter bl a. Tillbaka med kvinnorna till spisen och in med bögarna i garderoben igen. Är det verkligen något att sträva efter?
Och det allra värsta med deras bakåtsträvande! De går mot en svensk och amerikansk version av nazityskland och förintelsen! Det är precis samma retorik, precis samma åsikter som då. Det är för mig obegripligt att det finns människor som sympatiserar med detta!

Jag har fått höra att jag inte ska komma dragandes med historien och hur det var förr. Men det är av historien vi måste lära oss för att inte hamna i samma fälla en gång till. För vi vill väl utvecklas och gå framåt eller…?

Vissa klagar högljutt på att man inte ”får” diskutera invandring i Sverige. Det får man visst! Men så länge de ständigt återkommande klagovisorna anses vara gångbara argument blir det inte mycket till diskussion.  Ni vet… ”man får inte hylla svenska flaggan längre”, ”fan ta alla muslimer” eller ”våra stackars gamlingar får ingen efterrätt för att flyktingarna kostar så mycket” m.m.

En något mer nyanserad debatt vore på sin plats! Vad kostar flyktingarna och varför skulle dessa pengar tas just från våra äldre? Finns det verkligen ingen annan väg att bekosta detta? Varför ställs aldrig flyktingkostnaden mot fallskärmsavtal, kostnaderna för fotbollshuliganer eller skatteflykt?  
Är det verkligen alla muslimers fel att några är terrorister med deras religion som täckmantel? 
Och flyktingar förresten… när någon av utländsk härkomst begår brott kommer domen snabbt och skoningslöst: ”Jävla utlänningar”. Att det sen är skillnad på flyktingar, invandrare och gäng på tillfällig stöldturné tas ingen hänsyn till.

Livet består av nyanser. Ja, det finns kriminella personer med utländsk härkomst… och svenska dito. Ja, det finns förtryckta muslimska kvinnor… och svenska. Ja, det finns utländska våldtäktsmän… och svenska. Ja, det finns muslimska fanatiker… och kristna… och judiska… och kvinnliga och manliga... 

Min poäng är att så länge så många drar grupper av människor över en kam finns inget att diskutera! För det är omöjligt att framhäva några som helst vettiga argument till en person som är totalt kategorisk och ser allt i svart-vitt.

Har man redan bestämt sig för att exakt alla muslimer är på ett visst sätt… eller alla mexikaner… eller alla män… eller kvinnor… så är man inte mottaglig för förnuftiga argument.


Men vi lever på samma planet och vi måste funka hyfsat tillsammans, trots våra olikheter. Annars kommer vi aldrig någonvart! 
Och vi måste föregå med gott exempel för de som ännu inte förstått vad det handlar om. 

Kärlek!


Kommentarer

  1. Du är strålande på att uttrycka viktiga saker på ett fantastiskt bra sätt. Tänk om fler kunde tänka som du. Kramiz 😊

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack för dina fina ord! Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Helt sanslöst!

Vila i frid, lilla fina mamma

Min vardag