90-årskalas

Idag har vi firat lilla mor, som igår uppnådde den imponerande åldern av 90 år! :)
Idén om att ordna ett kalas för henne kom sig av att hon själv inte tyckte att hon orkade bjuda hem gäster och att hon hävdade att 90 år inte var något att fira. (Fast jag tror att hon fiskade lite med det där sista.)

Eftersom mamma är mycket bilintresserad, dotter till en droskägare som hon är, så föddes idén om att fixa fram en häftigt bil som skulle transportera henne till kalaset som skulle hållas hemma hos maken och mig.

Konspirationer och diskussioner med min syster ledde till bil, middag, tårta och andra trevligheter, med de inbjudna släktingar som kunde vara med, vilket var nästan alla.

Och bilen fick vi tag i. En Studebaker, årsmodell 1931!
När den bilen tillverkades var mor 8 år gammal och när man ser den förstår man verkligen hur gammalt 90 år är! *S*



Hon anlände således stilfullt till kalaset och denna inledning på firandet var en fullträff, hon sken som en sol. Chauffören hade kört en rejäl sväng genom staden och tutat (vilket lät som en brunstig älg ungefär *S*) lite då och då och folk hade stannat och tittat och vinkat.
Så med humöret på topp kom lilla mor till sin fest.



Festligheterna inleddes med skålande i champagne i ett glas som anstår ett födelsedagsbarn. ;) Såklart ska det vara rosa och blingbling till en tjej som fyller år. :D



Eftersom mor aldrig dricker alkohol blev det ett litet försiktigt smuttande på champagnen innan hon gav bort resten till ett av barnbarnen. *S*

Vi hade dukat festligt med vita linnedukar och bästa finporslinet och glasen som är ett arv från mors föräldrar.



Det blev små snittar till förrätt, fläskfilé och potatisgratäng till varmrätt (ett säkert kort eftersom vi visste sen innan att hon gillar det) och kaffe och tårta till efterrätt. Vi skippade ljusen i tårtan eftersom 90 ljus förmodligen hade föranlett ett besök av brandkåren. ;)




Sen blev det lite blommor och presenter med, innan mor fick skjuts hem i en helt vanlig, modern bil.

Festen blev precis lagom för henne och hon var mycket, mycket nöjd och glad och hade verkligen roligt. Själv är jag lycklig för att hon blev lycklig och för att vi lyckades ge henne ett toppenkalas. :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helt sanslöst!

Tack för allt, min fina pälskling

Två blev en