Svensk sommar i januari

I september förra året började vi planera en resa ihop med goda vänner. Vi hittade ett hotell och bokade och började längta. Och nu har vi varit iväg en vecka. 

Fantastisk vecka! :)

För första gången såg inte hotellet bättre ut på resebyråns bilder än i verkligheten, utan det var faktiskt tvärt om! Hotellet var bättre än vi någonsin kunnat föreställa oss. 
Vi var fyra stycken som delade en rymlig trerumslägenhet med en balkong som var större än ett dansgolv och med havet som utsikt så pass nära att vi hörde vågornas brus hela veckan. Otroligt vackert och rogivande. 


 Ungefär halva vår balkong. :)

 Utsikt från balkongen över hissen ned till stranden.


Bron till strandhissen i häftig kvällsbelysning




 Vår jättebalkong (den med en gul handduk)

 Utsikt genom strandhissen

 Solnedgång från balkongen


 Playa del Cura by night


 
Poolen höll 24 grader och hade vidunderlig utsikt!


Make i solnedgången <3


Solnedgången genom champagne :)


Panoramavy över vår balkongutsikt


Rätt tidigt var på det klara med att resan skulle gå till Kanarieöarna. Gammalt, välbeprövat och kanske smått uttjatat turistmål, men det har sina klara fördelar. 
Kanarieöarna levererar!
Vädret är stabilt och lagom. 
Det är det närmaste resmål du kan ta dig till som är hyfsat varmt så här års. Svensk sommar i januari liksom. :)
Och det finns gott om öar, byar, vikar och playor att välja på. Lugna ställen såväl som partyorter. 
För vår del blev det Gran Canaria eftersom vi hittade ett hotell som passade oss bra. Hotellet heter Riviera Vista och ligger i Playa del Cura. Kan varmt rekommenderas. 
Vi valde således lugnet men åkte till Puerto Rico en kväll och det räckte för att vi skulle uppskatta vårt lugn ännu mer. 

Vi hade turen att hitta en underbar restaurang redan första kvällen. Mycket gott att välja på i deras meny och underbar personal. "Vår" favoritservitör hette Kasim, men var oerhört lik Manuel i Fawlty towers både till utseende och sätt. :D 



Hassan och Kasim aka Manuel på Steakhouse Gran el Toro


Vår ständigt glada och skojfriska favoritkypare till höger. Go gubbe till vänster. ;)


Två goa gubbar. :D

En kväll provade vi en restaurang med det suspekta namnet Guantanamo! :D Maten var dyrare än på vår favoritrestaurang och av varierande kvalitet, så det räckte med ett besök där. 

Lunchen åt vi halva veckan i hotellets poolbar och andra halvan på en dansk restaurang som också hade mycket gott att välja på. 

I den lilla byn vi bodde fanns en affär och några få restauranger. Det räckte för oss. Det fanns även en fin strandpromenad och vackra berg. 


Stora delar av tiden tillbringades på vår balkong där vi hade allt man kan önska sig. Fantastisk utsikt, sol och solstolar, havets brus, god dricka och nära till kylskåpet och duschen. :D




En riktigt avkopplande semester med goda vänner således, så som semester ska vara i ordets rätta bemärkelse. 

När vi kommit hem hämtade vi lilla hunden, som varit på lyxpensionat under veckan och han tjöt av glädje när han fick se oss. :)






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helt sanslöst!

Vila i frid, lilla fina mamma

Min vardag