Rösta på vad fan du vill!

Just det. Som rubriken anger så skiter jag högaktningsfullt i vem du röstar på nästa söndag. Om du nu inte redan röstat, vilket många tydligen har gjort. Men rösta på vem fan du vill, bara du röstar. Det är din skyldighet men också din enorma rättighet här i vårt land.

En rättighet vi ska vara grymt tacksamma för, för det är absolut inte en självklarhet om man ser till världens alla länder, även om vi är så vana vid att kunna välja och ha åsikter och tänka fritt. 
Men det är faktiskt ett privilegium.

I vårt fantastiska land kan vi vara hyfsat öppna med våra åsikter, vår ev religion, hur vi identifierar oss själva, vår sexuella läggning m.m. Det ska vi också vara tacksamma över. För inte heller det är en självklarhet i världen i stort.

Vi har väldigt liten förföljelse av HBTQ-personer i jämförelse. Vi har få som känner sig tvingade att hålla tyst med sina åsikter av rädsla för repressalier. Våra journalister kan skriva hyfsat öppet om både det ena och det andra.

Vi har en underbar tolerans för olikheter i jämförelse med de flesta av jordklotets övriga länder. Så jag vill be just dig att låta Sverige förbli just så!

Därför säger jag att du ska rösta på vad fan du vill… utom partier som vill begränsa denna vår frihet, som har tagit åratal att arbeta sig till.

Det kan vara mycket svårt att välja vem du ska rösta på, men rösta inte i sakfrågor utan på ideologier. Rösta på dem vars ideologi överensstämmer mest med din egen, inte för att de driver en specifik fråga och ger en massa vallöften om denna. För vallöften är retorik och inte mycket att hänga upp sig på, ärligt talat.

Rösta på ett parti som vill ge dig samma frihet som du har idag och inte ett som vill förminska denna frihet.

Rösta för medmänsklighet, tolerans och förståelse.

Eller också kan du taktikrösta. Du kan rösta på ett parti som står så långt ifrån det parti du absolut inte vill ska vinna som möjligt. Bara för att förhindra att de går framåt. Det är också en rätt sund valtaktik, kan jag tycka.


Men rösta! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helt sanslöst!

Minnen

Vila i frid, lilla fina mamma