Vandring på nya vägar

De senaste dagarna har vi återupptagit våra promenader, grannen, hundarna och jag. Detta med varierande resultat. :D 

Först provade vi en kulturled i det lilla samhället Rydboholm. Den lät trevlig och bilderna utlovade vacker miljö i gammal bruksbygd. Det var bara ett problem. Visserligen hittade vi, efter visst letande, starten på kulturleden. Där fanns en karta vi fotade av för att ta med oss. Första biten gick bra, men därefter stämde inte kartan och ingen märkning fanns! Efter idogt letande efter en stig vände vi om och försökte oss på leden från andra hållet. Inte mycket verkade stämma med kartan, så vi gav upp och åkte hem. 
Kommunen har fått ett mail om att de informerar om en led som saknar märkning på sin sida, men nu i semestertider händer väl inte mycket. Vi var så upptagna av letandet att jag glömde fota de få vackra vyer vi såg. Minus på den, tyvärr. 

Nästa tur gick till Sandared, det var igår. Den leden har jag gått många gånger förr om åren så dit var inte svårt att hitta. Glädjande nog hade de uppdaterat den med både kartor och märkning på senare tid. Även ett utegym och nya grillplatser har tillkommit. Fin promenadväg utmed en å, där man bl a passerar en gammal kvarn. 
I rådande väderläge återstod dock endast några pölar av ån, som jag minns som brusande, men vattnet återkommer nog så småningom. Hyfsat bra märkning och promenadvägar i alla fall. Trevlig tur. :) Lite väl mycket fästingar dock, men även väldigt gott om hallon. 



Fd å, numera uttorkad. 


Idag styrde vi kosan mot Dalsjöfors, även det gammal bruks- och industribygd. Dock brydde vi oss föga om denna, det var vandringslederna vi var ute efter. Dessa skulle utgå från den lokala idrottsföreningens plats, så jag skrev in föreningens namn i GPS:en och sen var det ju lätt som en plätt att hitta dit. 
Snopenheten när vi kom fram var dock stor. Inte en enda skylt, karta, tavla eller annan form av markering visade på några promenadvägar. Där stod vi som två fån och undrade vart vi skulle gå. 
Till slut hittade vi en liten stig och följde den, för att efter ca femtio meter komma ut på en villagata! 
Vi bestämde oss att ta en sväng runt i alla fall, för promenera skulle vi ju och det gjorde vi under rätt högljutt klagande på kommunens felaktiga information. 

Efter att ha traskat en bit genom fina villakvarter mötte vi en ung pappa med barnvagn och frågade honom om vandringslederna. Han funderade en stund och berättade sen att det gick en led högt uppe på en ås bakom oss. 
Eftersom vi inte kände för att klättra högt upp bestämde vi oss för att fortsätta promenera på gatorna istället. När vi tackat för infon och gått ytterligare några meter ropade han på oss. Då hade han kommit på att ortens idrottsförening hade två sportstugor och att det fanns vandringsleder vid den andra! 
Aha!! Vi fick en ny adress som vi skrev in i GPS:en och återvände till bilen. 
Vid föreningens andra stuga fanns tydliga skyltar med märkta leder på 2,5, 6 och 10 km. 
Eftersom vi redan gått en sväng bestämde vi oss för den kortaste leden som var röd. 
Den började med en vacker bokskog. (Se bilder nedan)
Den fortsatte genom skogar och ängar, rätt kuperad bitvis. En gigantiskt lång backe som fick mina ben att få "mjölksyrahybris" ett par gånger, men upp kom vi och leden var hyfsat promenadvänlig och mycket vacker. 
Vi traskade på runt slingan, ömsom ursäktande kommunen och ömsom klagande över att de minsann borde ange vilken stuga hugade vandrare skulle åka till. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helt sanslöst!

Minnen

Vila i frid, lilla fina mamma