Dagens promenad rekommenderas!

Idag packade vi in hundar och oss själva i bilen, A och jag och gav oss iväg till ett område vi inte kände till. Där fanns vandringsleder från 2,8 - 9 km. 
Oerhört vackert och mycket välskyltat. Bra på alla vis. Stora plus på detta område!

Redan vid parkeringen hade någon byggt en liten gubbe i trä som höll en pil med texten "Spårcentral". Bara det bådade gott för vi har märkt att ibland är den första utmaningen att hitta just tavlan med lederna och deras märkningar.

Vi traskade alltså en kort bit till Spårcentralen där en tydlig karta visade de olika lederna. En färg för varje led och pilar som visade var de började. Vi valde den gula femkilometaren, Grytefotsleden. 

Vi gick på en skogsväg genom vackra hagmarker. Riktigt fint. På en halvö i en liten bäck fanns ett fikabord. Skyltar utmed vägen visade sevärdheter, som t ex den här: 



Om någon kan upplysa om vad en "bruaresten" är vore jag tacksam? Google gjorde mig inte klokare, men misstänker att "bru" har något med bro att göra? 

Så småningom smalnade stigen av och vi gick uppför en lång backe. Och då menar jag lång! När marken planade ut fick vi syn på en skylt: "Det var första backen, snart kommer en till!", upplyste den. 
Vi stretade vidare uppför, uppför. Och vackert var det:



Sen över ett kalhygge och vidare in i skogen igen. 

Vi gick på supermysiga stigar och plötsligt stod ett nysnickrat fikabord med tillhörande bänk mitt ute skogen. Omtänksamt!
De gula markeringarna var tydliga, täta och lätta att hitta. Mycket bra!

Vi kom fram till stenformationen "Grytefoten" som stigen är döpt efter. 




När vi närmade oss slutet av promenaden hittade vi en glänta där någon byggt en grillplats, ställt ut ett bord med bänkar och även roat sig med att bygga en älg, en krokodil och något slags fordon med ratt och allt av gamla stockar. :D 

På en liten ö i en bäck stod ett litet hus med fyr och vid kanten en dekoration med en svan. I en hage stod en häst och vagn med kusk och allt, byggt i trä och överblivet material. 

När vi strosade tillbaka mot bilen träffade vi på en äldre man som berättade att det var en privatperson som gjort allt detta! Från karta och markeringar till skyltar och annat utmed leden. Vilken eldsjäl!! 

Helt klart en av de bästa promenadvägar vi provat. Tänk att hitta det i lilla Rångedala! Kul att bli så positivt överraskad.

Hit kommer vi att åka tillbaka. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helt sanslöst!

Minnen

Vila i frid, lilla fina mamma