Döda små barn ska inte gå extremisternas ärenden!

I veckan har jag flera gånger sett en bild delas på Facebook, en bild på en död liten flicka som ligger i en blodpöl.

Bilden har en text som beskriver att den lilla flickan dödats av muslimer p g a att hon och hennes familj är kristna.

Vem som skrivit texten från början är oklart, men jag har sett bilden och texten delas flera gånger från en sida som tillhör en man med helt klart rasistiska och islamofoba synpunkter.

Om man googlar bilden… och det borde man göra innan man delar, får man fram två olika scenarion. Det mest förekommande är att bilden föreställer ett litet barn som dött i en trafikolycka i något spansktalande land. Det andra är att den handlar om en liten flicka i Dominikanska republiken, som mördats och där föräldrarna var huvudmisstänkta. Bilden är från 2008.

Ingenstans, hur man än letar, hittar man något om att bilden handlar om en konflikt mellan kristna och muslimer. Texten är således ett totalt fantasifoster av någon islamofob som vill lägga mer bränsle på elden.

Nu säger jag inte att muslimer inte dödar kristna! Mördare finns inom alla folkslag och alla religioner. Punkt.

Jag säger heller inte att historien inte kunde varit sann. Det kunde den.
Men det är den inte.

Om du tycker det är ok att dela lögner så är du väl ok med att någon snor en bild av dig från Facebook och hittar på random historia till din nackdel också? Eller?

Oavsett vad som nu hänt den lilla flickan är hon i alla fall värd ett bättre eftermäle än rena lögner påhittade av skrupelfria hatare.


Jag mår illa när döda små barn får gå extremisternas ärenden och påståenden tas helt ur luften för att spä på hatet. Har vi inte alldeles för mycket hat redan?


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helt sanslöst!

Minnen

Vila i frid, lilla fina mamma